CEIP Pi Verd

(Palafrugell)

Condicions acústiques exigibles segons CTE DB-HR en una escola de nova construcció, de l’estudi d’arquitectura GRV ARQUITECTES, projecte realitzat l’any 2011.
Projecte d’aïllament i condicionament acústic de les solucions constructives en un edifici d’ús docent.
Els arquitectes descriuen així l’edifici: “L’edifici es situa a la perifèria del casc urbà, en el límit amb la pineda. La parcel·la orientada al llarg nord-sud, de dimensions generoses, permet estendre la major part de la edificació en una planta. Els espais comunitaris s’alineen al llarg del carrer Lluís Vilalta, construint una façana en el front als habitatges. Els cossos d’aules d’infantil i primària es situen transversalment per aprofitar la millor orientació solar separant les àrees de jocs. L’accés principal al col·legi es situa en la visual del carrer Terral. Aquesta decisió estableix la rasant de la planta baixa. La diferència de cota en el perímetre amb el punt més alt fa que les zones esportives quedin protegides del vent. L’edifici exteriorment es reconeix pel contrast entre el blanc de les plaques prefabricades de formigó de gran format i els colors vius a les proteccions solars i construccions a les cobertes de xapa metàl·lica perforada. La llum natural caracteritza tots els espais i acompanya i reforça les circulacions.

A les fotografies, cortesia dels arquitectes, s’aprecia la lluminositat de l’edifici i els vius colors que el tranformen en extraordinàriament càlid i amable.